Våra kunder

Bland våra kunder finns allt från ägarledda företag till större koncerner och börsbolag. 

Vi har främst erfarenhet från kunder inom fastighets- och IT-branscherna samt tillverkningsindustrin. Vår erfarenhet är dock att nyckelfrågorna i ett avtal i grund och botten är desamma oavsett bransch.  

Vi har arbetat med jurister från ProLegal sedan flera år och i ett flertal frågor och vår erfarenhet är att de verkligen lever upp till sin ambition om att företaget skall kunna känna att de har en egen jurist som förstår deras affär och som snabbt kan sätta sig in i allahanda frågor. Det är precis så vi använder ProLegal. Ibland blir det tätare kontakter och ibland mer sällan men vetskapen om att de alltid finns till hands skapar trygghet för verksamheten.
Jörgen Holmgren VD, Zipwake
Vi anlitade ProLegal när vi skulle sälja vårt fastighetsbolag i Skövde. Vi fick hjälp genom hela processen, med affärsupplägg, att upprätta avtalen, förhandlingar med köparen och slutligen att stänga affären på tillträdesdagen. Jag kan starkt rekommendera ProLegal och Catrine Holmgren för sitt professionella och trevliga sätt att agera i vår bolagsförsäljning.
Mikael Fjällglim development partner
Vi behövde den flexibilitet och kompetens som en egen bolagsjurist innebär men hade inte behovet av en heltidsresurs. ProLegal och Catrine Holmgren har till fullo levt upp till våra förväntningar och genom sin personlighet samt att vara på plats på vårt kontor har hon på ett utmärkt sätt blivit som en av oss. Vi är mycket nöjda med ProLegals leverans.
Lennart Ekelund f.d. CFO, Platzer
Ända sedan start och genom hela vår tillväxtresa har ProLegal varit vår partner vad gäller bolagsjuridik. Genom vårt partnerskap har de visat på hög professionalism samtidigt som det alltid är avslappnat och personligt att arbeta med ProLegal, vilket vi värdesätter. Vi har genom åren uppskattat deras flexibilitet och kompetens.
Ari Gamal CEO, Friday
Vi anlitade ProLegal när vi skulle förvärva ett antal fastighetsbolag (både aktiebolag och handelsbolag) i Falkenberg. Affären gjordes i flera steg och ett stort antal handlingar, allt ifrån införsäljningsavtal, aktie- och andelsöverlåtelseavtal, reverser, aktieägaravtal till bolagshandlingar, skulle upprättas/granskas och förhandlas. Prolegal var mycket kompetenta, lösningsorienterade och branschkunniga. Vi kan varmt rekommendera dem.
Gabriella Nordwall Magano AB
Vi är mycket nöjda med den lyhördhet och kompetens ni visade när det gällde att ta fram aktieägar- och konsultavtal för vårt nystartade företag.
Stefan Hjort Meyer & Hjort AB
Vi anlitade Prolegal för att ta fram nya kund- och samarbetsavtal med allmänna villkor. Det var en mängd olika varianter på avtal som skulle tas fram och kopplas samman med de nya allmänna villkoren. Det kändes tryggt att ha hjälp av ProLegal i denna process. För vår del uppskattade vi speciellt ProLegals sätt att kombinera sin höga kompentens och proffsighet med ett personligt bemötande och tydlig kommunikation. Vi är mycket nöjda med samarbetet och vill varmt rekommendera dem.
Anette Fernström Grundare och VD, Hälsoresurs
Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete med ProLegal. Det som varit särskilt värdefullt för oss är deras unika erbjudande att kunna sitta tillsammans med våra 10 entreprenörsbolag inom More Alliance och Stylt Trampoli. ProLegal har inte bara erbjudit dem den vanliga juristhjälpen med avtal utan också stöttat dem genom att finnas tillgängliga för löpande rådgivning och som bollplank. Deras långa erfarenhet som bolagsjurister gör att de förstår själva affären och hur ett företag fungerar vilket vi verkligen uppskattar. Vi är också tacksamma för den personliga service ProLegal erbjuder och kan varmt rekommendera ProLegal som samarbetspartner för alla de som vill ha en egen jurist på plats, men som inte har behovet av en anställd jurist.
Olle Langenius VD och partner, Layline Partners AB
Vi är mycket nöjda med ProLegals arbete på Lindorff både vad avser ledarskap och juridisk kompetens. ProLegal har ett starkt driv och visade hos oss upp en förmåga att snabbt förstå vår affärsmodell. ProLegals konsult tog under en interimsperiod ledarskapet för en av våra juridiska enheter där hen fokuserade på förändringsarbete och effektivisering tillsammans med löpande styrning av verksamheten. Vi kan starkt rekommendera ProLegal som interimskonsult för att leda löpande affärsverksamhet kombinerat med utvecklingsarbete.
Jonas Wallin Head of Legal Sweden, Lindorff
Vi anlitar ProLegal som våra bolagsjurister och är otroligt nöjda med deras proffsiga leverans. ProLegals erfarna jurister är mycket kompetenta och arbetar självständigt och effektivt både på plats hos oss och från sitt eget kontor. Det underlättar att det alltid finns någon av juristerna hos ProLegal tillgänglig som back-up för att hjälpa oss. ProLegal har snabbt blivit en del av oss och är uppskattade kollegor. Vi rekommenderar varmt andra bolag som inte vill anställa på heltid att istället anlita ProLegal som sin bolagsjurist!
Ulrika Ekstedt Ekonomichef, Skogssällskapet
Tack så mycket för ett riktigt bra jobb. Jag är jätte nöjd och kommer definitivt att anlita er igen för fler uppdrag. Det kommer snart bli aktuellt med både svenska och engelska avtal med kunder i Sverige och utomlands. Tack igen för ett grymt bra arbete.
Alain Angeralides Founder & CEO, MathPower AB
Det var väl investerade pengar och känns tryggt att haft er hjälp. Återkommer om jag behöver er hjälp igen i något ärende, är supernöjd mer er!
Thomas Gunnarsson Broderiet i Kungsbacka AB/New Wave Profile
För att få en reell avlastning på avdelningen är det nödvändigt att de konsulter vi använder oss av har en förståelse för den affärsmässiga verksamheten. I annat fall finns det risk för att vi får lägga alltför mycket tid på att introducera konsulter. ProLegal har dock snabbt satt sig in i såväl de juridiska frågeställningarna, som juridikens sammanhang i affären och har därför utgjort just den avlastning vi från tid till annan behöver.
Helena Thorlin Chefjurist, Skandia
Vi har haft förmånen att få jobba med ProLegal i syfte att upprätta ett aktieägaravtal, AWDEC ABs delägare emellan. AWDEC AB ger ProLegal högsta betyg och de varmaste av rekommendationer.
Daniel Doublecort Andersson Delägare, AWDEC AB
ProLegal fungerar i praktiken som våra egna bolagsjurister. Trots att vi inte har behov av en heltidsjurist så har vi ett kontinuerligt behov av juridisk hjälp. ProLegal finns alltid tillgängliga oavsett om vi behöver hjälp med köp och försäljning av bolag, att granska avtal eller att bolla olika affärsupplägg, för att ge några exempel. Genom vårt nära samarbete kan de verkligen vår affär och förstår vår verksamhet. Det är oerhört värdefullt för oss att ha tillgång till så duktiga och erfarna jurister som alltid ger oss bra, snabba och användbara råd.
Marcus Nordwall f.d. VD, Unident AB
Ni ska ha en stor eloge dels för ert avtalsskrivande men framförallt för er förhandlingstaktik. När jag ska sälja fler fastigheter eller bolag framöver kommer jag absolut att ta hjälp av er igen.
Andreas Hasselström HL Fastigheter
Som ett snabbväxande startup-bolag har man inte tid och resurser att anställa en jurist eller att själv sätta sig in all juridik. För oss har det varit en enorm fördel att få in så erfarna jurister som kan hjälpa oss med allt från bolagsformalia till anställningsavtal och kundkontrakt.
Magnus Sjögren VD, InTaktus AB
Vi har haft nöjet att anlita Ann och Catrine som förstärkning till våra egna bolagsjurister. De var en oerhörd hjälp genom att de snabbt kunde sätta sig in i vår speciella verksamhet och genom sitt stora kunnande och sin vana och förmåga att jobba självständigt. Det var värdefullt att de under hela uppdraget kunde sitta hos oss i våra lokaler. Dessutom var de omtyckta och uppskattade av alla för sitt trevliga sätt och personliga engagemang.
Eva Lindgren Chefsjurist, BNP Paribas Cardif Nordic AB
Vi anlitade en av ProLegals konsulter när vi behövde avlastning på juristavdelningen. För oss var det viktigt att det var en senior konsult som snabbt kunde komma in i att arbeta självständig trots en stor bredd av ärenden inom många juridiska områden. Vi fick också precis det vi önskade och lite till. Detta då konsulten visade sig vara både en duktig jurist och dessutom blev en mycket uppskattad kollega.
Susanne Berens Olsson Chefsjurist, Göteborg Energi
Jag anser att en bra jurist inte bara förstår sig på lagar och paragrafer utan även verksamheten för att kunna skapa det bästa värdet för kunderna. Med juristerna på ProLegal kan jag ärligt säga att de är bra jurister enligt min definition.
Ralf Lindgren Ansvarig Löner och förmåner, Skandia
Jag anlitade ProLegal för att utveckla och förbättra våra uppdragsavtal. Jag är väldigt nöjd med utfallet och avtalen speglar nu bättre det arbete som utförs i samband med search och rekrytering. Detta tack vare den professionella hjälp jag fått av ProLegals jurist.
Anders Kylberg My Monday Search
Jag har tagit hjälp av ProLegal vid flera tillfällen. Den senaste gången för att få hjälp med ett aktieägaravtal till vårt nya bolag. Största anledningen till att välja ProLegal är att jag känner mig 100% trygg med det som de levererar. Jag uppskattar också att de har en avslappnad och trevlig ton i all kommunikation, något som jag värdesätter mycket högt.
Kalle Bodestig VD, Jobnet AB
"Pålitliga, kunniga och effektiva. Någon att lita på när man behöver professionell hjälp” säger Niklas Heijne, efter ProLegals hjälp med aktieöverlåtelseavtal för läkarpraktik i Stockholm.
Niklas Heijne Läkarpraktik i Stockholm