Välkommen till ProLegal

Er egen affärsjurist

Vi tycker att alla företag borde ha tillgång till en egen affärsjurist. ProLegal tar hand om era juridiska frågor. Ni kan fokusera på verksamheten. Tillsammans skapar vi bättre affärer för er.

Om ProLegal

ProLegals resa startade 2012. Företaget ägs och drivs av Catrine Holmgren (jur. kand.) och Ann Marcus Pedersén (jur. kand., LL.M.). Båda har många års erfarenhet av affärsjuridik som bolagsjurister på välkända företag. Catrine har bakgrund som chefsjurist och Ann har arbetat på en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Ann och Catrine såg tidigt ett behov på marknaden att även mindre ägarledda och medelstora bolag vill kunna anlita en affärsjurist på konsultbasis till en rimlig kostnad.

ProLegals verksamhet har vuxit och idag arbetar tre affärsjurister vid vårt kontor i centrala Göteborg.  ProLegal är en modern och alternativ affärsjuridisk byrå.Vi utför våra uppdrag på två sätt; uthyrning till företag av en bolagsjurist på plats för långa och korta uppdrag (interim) eller löpande juridisk rådgivning från vårt kontor.

Vi erbjuder våra kunder fördelarna med bolagsjuristens praktiska arbetssätt, affärsförståelse och branschkunskap. Vi tillhandahåller affärsjuridisk rådgivning främst inom kommersiell avtalsrätt, fastighetsrätt och bolagsrätt. Bland våra kunder finns ägarledda företag, större koncerner och även börsbolag. Vi har erfarenhet från många olika branscher.

Catrine Holmgren
Delägare | Affärsjurist

catrine@prolegal.se
0735-22 82 20

Läs mer om Catrine

Ann Marcus Pedersén
Delägare | Affärsjurist

ann@prolegal.se
0735-22 82 22

Läs mer om Ann

Alexandra Tham Forster
Affärsjurist

alexandra@prolegal.se
0735-22 82 24

Läs mer om Alexandra

Jobba hos oss

JUST NU SÖKER VI EN AFFÄRSJURIST MED TILLTRÄDE SÅ SNART SOM MÖJLIGT. ÄR DET DU? LÄS MER HÄR.

Vill du vara med och förändra juristbranschen? Är du nyfiken på möjligheten att arbeta som bolagsjurist för flera olika bolag? Då kanske du är vår nya kollega! Vi växer och har stor efterfrågan på vårt koncept.

Hos oss får du möjlighet att arbeta som affärsjurist på ett nytt och modernt sätt. I rollen kan både ingå att vara uthyrd som interimsjurist på spännande bolag och även att arbeta med löpande rådgivning från vårt kontor, en variation som uppskattas av våra medarbetare.

Hos oss:

  • Får du möjlighet att arbeta med många olika kunder i varierande branscher
  • Kan du utveckla din kompetens inom olika rättsområden som du är intresserad av
  • Får du vara en del i ett prestigelöst team som stöttar varandra och har roligt tillsammans
  • Arbetar vi med stort fokus på work-life-balance. Det finns även möjlighet att arbeta deltid.

Vill du veta mer? Vi är alltid intresserade av nya medarbetare till vår verksamhet i Göteborg. Om du har en juristexamen, juridisk erfarenhet och är intresserad av affärer så skicka gärna in din ansökan eller boka tid för ett möte på rekrytering@prolegal.se.
Vi är även intresserade av konsulter med eget bolag som vill arbeta med oss.

Vi ser fram emot att höra av dig!

 

 

ProLegal stödjer

Vi vill vara med och bidra till ett vänligt och tryggt samhälle för alla. Vi värnar särskilt om barn och ungdomars välmående och tycker det är viktigt med vuxnas närvaro, information och en aktiv fritid. Därför är vi stolta över att vi för närvarande är med och stödjer den betydelsefulla verksamhet som dessa organisationer och föreningar bedriver.

ProLegal är medlemmar i