Välkommen till ProLegal

Er egen affärsjurist

Vi tycker att alla företag borde ha tillgång till en egen affärsjurist. ProLegal tar hand om era juridiska frågor. Ni kan fokusera på verksamheten. Tillsammans skapar vi bättre affärer för er.

Om ProLegal

ProLegals resa startade 2012. Företaget grundades av Catrine Holmgren och Ann Marcus Pedersén. Båda har många års erfarenhet av affärsjuridik som bolagsjurister på välkända företag. Catrine har bakgrund som chefsjurist och Ann har arbetat på en av Sveriges ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Ann och Catrine såg tidigt ett behov på marknaden att även bolag som inte har egen juristresurs ska kunna ha en erfaren och pragmatisk affärsjurist i sitt team, fast på konsultbasis till en rimlig kostnad.

Vi har under åren sett en ökad efterfrågan på våra tjänster och 2018 kunde vi med glädje välkomna Alexandra Tham Forster som affärsjurist med inriktning mot fastighetsrätt och bakgrund från domstol.

Under 2021 har vi tagit ytterligare ett stort steg i företagets fortsatta tillväxt genom att Fredrik Önnerfors anslutit till ProLegal. Fredrik har lång erfarenhet som advokat och bolagsjurist med spetskompetens inom IT-rätt och är verksam främst i Skåneregionen. 

Vår ambition är att vara en modern affärsjuridisk byrå som erbjuder ett flexibelt alternativ till de traditionella lösningarna på marknaden. Vi jobbar främst på två sätt; uthyrning av en bolagsjurist på plats för tillfälliga uppdrag (interim) eller löpande affärsjuridisk rådgivning från våra kontor i Göteborg och Lund. Bland våra kunder finns allt från ägarledda företag till större koncerner och börsbolag.

Våra samarbetspartners

Catrine Holmgren
Grundare och Partner | Affärsjurist

catrine@prolegal.se
0735-22 82 20

Läs mer om Catrine

Ann Marcus Pedersén
Grundare och Partner | Affärsjurist

ann@prolegal.se
0735-22 82 22

Läs mer om Ann

Alexandra Tham Forster
Affärsjurist

alexandra@prolegal.se
0735-22 82 24

Läs mer om Alexandra

Fredrik Önnerfors 
Partner | Affärsjurist

fredrik@prolegal.se
0707-75 57 77

Läs mer om Fredrik

Pernilla Karlsson 
Affärsjurist

pernilla@prolegal.se
0735-22 82 28

Läs mer om Pernilla

Josephine Fremling 
Affärsjurist

josephine@prolegal.se
0735-22 82 26

Läs mer om Josephine

Jobba hos oss

Vill du vara med och förändra juristbranschen? Är du nyfiken på möjligheten att arbeta som bolagsjurist för flera olika bolag? Då kanske du är vår nya kollega! Vi växer och har stor efterfrågan på vårt koncept.

Hos oss får du möjlighet att arbeta som affärsjurist på ett nytt och modernt sätt. I rollen kan både ingå att vara uthyrd som interimsjurist på spännande bolag och även att arbeta med löpande rådgivning från vårt kontor, en variation som uppskattas av våra medarbetare.

Hos oss:

  • Får du möjlighet att arbeta med många olika kunder i varierande branscher
  • Kan du utveckla din kompetens inom olika rättsområden som du är intresserad av
  • Får du vara en del i ett prestigelöst team som stöttar varandra och har roligt tillsammans
  • Arbetar vi med stort fokus på work-life-balance. Det finns även möjlighet att arbeta deltid.

Vill du veta mer? Vi är alltid intresserade av nya medarbetare till vår verksamhet i Göteborg. Om du har en juristexamen, juridisk erfarenhet och är intresserad av affärer så skicka gärna in din ansökan eller boka tid för ett möte på rekrytering@prolegal.se.
Vi är även intresserade av konsulter med eget bolag som vill arbeta med oss.

Vi ser fram emot att höra av dig!

 

ProLegal stödjer

Vi vill vara med och bidra till ett vänligt och tryggt samhälle för alla. Vi värnar särskilt om barn och ungdomars välmående och tycker det är viktigt med vuxnas närvaro, information och en aktiv fritid. Därför är vi stolta över att vi för närvarande är med och stödjer den betydelsefulla verksamhet som dessa organisationer och föreningar bedriver.

ProLegal är medlemmar i